Ermelo/Horst 52° 18' 58.7988", 5° 35' 32.0136"

Herdenkingstuin s Heeren Loo

overview
Location:
Ermelo/Horst
Client:
s Heeren Loo
Category:
Gardens
Theme:
landscape design
Team:
s Heeren Loo: Olaf Miskotte, dagbestedingslocaties; Het Groenteam, Living Lab en Atelier de Oude School. Realisatie Sight Landscaping
Size:
< 1ha
Year:
2023
Type:
realised

s Heeren Loo in Ermelo is gevestigd op een parkachtig landgoed. Oude structuren zijn nog goed te herkennen; bomen, boomgroepen en clusters met rhododendrons, open weiden met zichtlijnen en bijzondere bebouwing vormen een evenwichtige setting voor zijn bewoners.  
In deze setting was er de behoefte om een herinneringstuin te realiseren waar men zich kan terugtrekken gedenken overdenken en herinneringen delen. Een doorlopend pad verbind verschillende plekken met elkaar; een bron met zitkeien,  kleine herinneringszuilen, een wonderfoon en een herinnerings-hart voor oud bewoners van s Heeren Loo. Geestelijk verzorgers kunnen nu met bewoners tijdens een wandeling  in alle rust verblijven. De tuin is zorgvuldig ingepast en kenmerkt zich door de verschillende plekken met bijpassende beplantingen voor zon en schaduw. Door de realisatie van de nieuwe tuin zijn oorspronkelijke zichtlijnen en doorkijken hersteld tussen het hoofdhuis en 'voorhof'. In de toekomst kan de bestaande berging eenvoudig worden getransformeerd naar een overdekte verblijfsplek in directe verbinding met de tuin.  

planoverview
walk
central spot
flowerfield
open view
garden

something to remember?