TUIN UNIVE GROENLO

Wisselwerking tussen binnen en buiten

Architectuur en landschap vormen samen een geheel. Deze kijktuin laat het transparante gebouw, dat een meter boven het maaiveld ligt, extra sterk uitkomen. Lange heldere lijnen bepalen het grondplan. Beukenhagen in een strak grasvlak met groepen witbloeiende kersenbomen brengen licht en eenvoudig een sterke geleding naar het gebouw. Praktische eisen als entree en parkeren liggen ondergeschikt aan het gebouw aan de zij- en achterkant.

De 40 parkeerplaatsen liggen achter het gebouw. De mensen die er werken ervaren steeds het omliggende landschap. In het zuiden is er zicht op weilanden en aan de stadskant zie je de kerktoren van Groenlo boven de daken uitsteken.

Het architectonische ontwerp van het energiezuinige gebouw (met aardwarmte) is van Erik Wamelink bna uit Lievelde. De wisselwerking tussen binnen en buiten is geroemd door de jury van de Achterhoekse Architectuurprijs 2010. Dit ontwerp was een van de vier nominaties.

Opdrachtgever: Univé Verzekeringen
In gebruik sinds 2009  




Share |