TUIN ST.NIKLAAS BELGIE

Meer licht en ruimte maken tuin groter

De belangrijkste opgave is om de zon weer terug te brengen in deze tuin. In de oude situatie oogt de tuin somber vanwege achterstallig onderhoud en sombere plantenkeuze die de tuin donker en klein maakt. De tuin ligt in een licht glooiend landschap met akkers en bospercelen.

Naast het lichter maken van de tuin is het nieuwe ontwerp zodanig dat er ook meer ruimte ontstaat. Waardevolle bomen blijven staan. Alle bomen en struiken die het somber en dicht maken zijn weggehaald.
Een duidelijke ruimtelijke structuur met onderscheid tussen erf, tuin en bos geven een compleet nieuw beeld. Nieuwe heestergroepen, hagen en kleurrijke vaste planten zijn zo gegroepeerd dat er een ruimere tuin ontstaat. Een nieuwe oprit en een flink terras onder een veranda vergroten de ruimte om het nieuw verbouwde huis.

In gebruik sinds 2011
Oppervlakte: 3000 m2




Share |