PARTICULIERE TUIN WINTERSWIJK

Tuin en landschap gaan in elkaar over

Bij de aanleg van de tuin zijn meteen grote bomen geplant om de relatie tussen de tuin en het Achterhoekse landschap te versterken.
De opdrachtgevers willen een tuin met voldoende privacy waarbij de doorgaande Kottenseweg zoveel mogelijk aan het zicht ontrokken is. Op andere punten in de tuin zijn mooie doorkijkjes naar het landschap met robuuste houtwallen. Het water tussen het huis en de weg vormt een nieuwe natuurlijke waterbuffer.

Het huis van architect Rob Rasquin ligt gedraaid op de kavel waardoor het huis nog groter lijkt. Deze architectuur vraagt om een stevig tuinplan.
De as door het huis loopt door naar de achtertuin. Bij de entree ligt een voorhof met patio. Achter het huis gaat de tuin over in het omliggende landschap. Hier is rekening gehouden met de eisen uit het gemeentelijk beeldkwaliteitsplan.

In gebruik sinds 2009
Oppervlakte 3000 m2


Share |