PARTICULIERE TUIN VIERHOUTEN

Meerdere zichtlijnen vanuit huis

Nieuw woonhuis op voormalige tuinderij midden in het bos op de Veluwe. Bos, droge grond en licht relief zijn van grote invloed op het ontwerp van de tuin. De opdracht is een natuurlijke tuin te ontwerpen waarin de oude eikenwal en de grote vijgenboom gehandhaafd blijven.

Het landschap van de Veluwe loopt door tot het huis. Vanuit het huis zijn meerdere zichtlijnen naar open weides in het verderop gelegen bos.
Op sommige plekken zijn hiervoor bomen gekapt. De tuin is eenvoudig opgedeeld met grote groepen rhododendrons en rechte en slingerende hagen die extra diepte geven aan de tuin. Het huis heeft een donkere baksteen. De donkere tinten zijn doorgezet in verharding en plantkeuze. Een ingebouwde sproei-installatie voorkomt dat het zorgvuldig gekozen plantmateriaal uitdroogt.

In gebruik sinds 2009
Oppervlakte 3000m2


Share |