TUIN ORANJE FONDS UTRECHT

Vorstelijke tuin op klein oppervlak

Aan de Maliebaan in Utrecht, achter het gerestaureerde pand van het Oranjefonds, ligt een nieuwe groene oase. De tuin straalt een vorstelijke royaliteit uit op een relatief klein oppervlak. Er is gekozen voor en klassieke opbouw: entreehof, veranda, siertuin en nutstuin. In het midden liggen groene glooiende graskussens met daarin een oranje bloemenserpentine. Een smalle meanderende waterstroom komt uit in een ronde vijver met een zitplek op zwerfkeien. Het parkeren is opgelost achter een beukenhaag, deels onder een pergola, die de gehele breedte van de tuin beslaat. De bestaande oude bomen vormen een stevig decor voor het lommerrijke hof. De drie 'prinsessen lindes' met decoratieve bladeren zijn middelgroot en hebben een lange en uitbundige bloei.

Het Oranje Fonds staat voor het versterken van de sociale cohesie in de samenleving. Hun wensen voor de tuin waren: drie ‘prinsessenlinden’, het sparen van de eeuwenoude rode beuk en de andere monumentale bomen, voldoende parkeerplaatsen, een containerruimte en een fietsenstalling.

Opdrachtgever: Oranje Fonds Utrecht 
Oppervlakte: 2000 m2
Uitvoering: Heijmans Sport en Groen | Oostenbruggen bv
Beplantingsplan: Climmy Schneider
In gebruik sinds 2009 




Share |

Download pdf.
web_Oranjefonds.pdf