COLLECTIEVE TUINEN FETLAER DEVENTER

Ontwerpen samen met bewoners

De huizen in de nieuwbouwwijk Vijfhoek, deelgebied Fetlaer, zijn op een relatief klein perceel gebouwd. Twee gemeenschappelijke tuinen van 3000 m2 vergroten de groene leefruimte. Zo’n 20 huizen hebben een gemeenschappelijke tuin die grenst aan een eigen achtertuin van 5 meter diep. De gezamelijke buitenruimte is in samenwerking met de bewoners ontworpen. Tijdens een strak georganiseerd ontwerpproces formuleren de bewoners hun pakket van eisen als een speelplek, gezamenlijke BBQ, voetballen en veel bloemen.

Het ontwerp bestaat uit ovale plantvakken als eilanden in een halfverharding die al waaierend verschillende groene kamers vormen.
De ronde vormen sluiten makkelijk aan bij de particuliere tuinen. Een lange haagbeuk is de grens tussen privé en openbaar. Voor de realisatie was een beperkt budget beschikbaar.

In gebruik sinds 2006
Opdrachtgever gemeente Deventer


Share |