APENHUIS ARTIS AMSTERDAM

Aapjes springen op ooghoogte voorbij.

De herinrichting van het Vogelhuis en het Apenhuis zijn de eerste vernieuwingsprojecten onder de noemer ‘Artis vernieuwt’. Wat meteen opvalt in het Apenhuis is de nieuwe terrazzovloer. Dit blijkt een spannend bospad door een tropische jungle met verschillende soorten vijgenbomen waar kleine aapjes, hagedissen en gordeldieren leven. Het pad maakt steeds kleine insteekjes tussen de hoge bomen en struiken of gaat over in een terrazzo watertafel met stromend water.

In het vernieuwde apenhuis zijn de oude hokken verdwenen en loopt het publiek midden door het dierenverblijf. Tussen het Apen en Vogelhuis is een ronde zitbank onder de bomen met uitzicht op het vernieuwde buitenverblijf gemaakt. Deze historische serre is vergroot en biedt ’s zomers extra leefruimte aan de dieren.

De boogconstructies en daklichten van de monumentale gebouwen van 100 jaar oud zijn weer zichtbaar gemaakt. De bouwkundige restauratie was in handen van Rappange en Partners Architecten bv.
B.J. Ouëndag heeft de monumenten 100 jaar geleden ontworpen in de ‘galerijstijl’.

Opdrachtgever: Artis Natura Magistra
In gebruik sinds juli 2011 

 




Share |