VOGELHUIS ARTIS AMSTERDAM

Waterstroom verbindt drie landschappen

De restauratie en herinrichting van het Vogelhuis is samen met het Apenhuis het eerste project onder de noemer ‘Artis vernieuwt’. In het nieuwe ontwerp zijn de oude hokken verdwenen en hebben de vogels alle ruimte gekregen. Helder daglicht schijnt via daklichten naar binnen.
De bezoekers zijn te gast en lopen over een schaduwrijk pad langs de rand. Ze kunnen de dieren bijna aanraken en kijken van achter een sierlijk ontworpen reling naar drie theatrale landschappen. Ieder landschap heeft zijn eigen rotsen in een andere kleur. De verbindende waterstroom ontspringt in de woestijn, wordt breder in de tropische jungle en mondt uit in het rotsachtige kustgebied. De rotsen zijn op aanwijzingen van LANDLAB gebouwd door een internationaal team van rotsenbouwers.

De boogconstructies en daklichten van de monumentale gebouwen zijn weer zichtbaar gemaakt. De bouwkundige restauratie van het Vogel- en Apenhuis was in handen van Rappange en Partners Architecten bv.
De monumenten zijn 100 jaar geleden ontworpen door B.J. Ouëndag en de ‘galerijstijl’.

Opdrachtgever: Artis Natura Magistra
In gebruik sinds juli 2011

 




Share |