OVERHOEKS BINNENTUINEN

Vier landschappelijke binnenhoven

Kinderen trekken hun schoenen uit, stappen in het zand en springen van rots naar rots. Strandgevoel, picknick, ontspanning. Het zijn niet alleen de thematische binnentuinen die deze nieuwe woonwijk landschappelijk maken. De randen langs de hoge en compacte woonhoven verbinden als een groen weefsel de gebouwen met de binnenterreinen. Inpandige terrassen, tuinen, entrees en toegangen naar de parkeergarages vormen samen een groene plint.

De hele woonwijk is gebouwd op het dak van een parkeergarage. Het stedenbouwkundig plan is gebaseerd op een Amerikaanse Campus. De woongebouwen van de architecten Geurst&Schulze zijn alzijdig en liggen gegroepeerd rond binnenhoven. De ovalen verhoogde plantvakken met zitranden bieden veel mogelijkheden: begeleiding van looplijnen, grafisch beeld van bovenaf en verdeling van ruimte voor meerdere doelgroepen. Het hapje uit de plantvakken biedt ruimte voor spelaanleidingen.

Opdrachtgever: ING | IJmere
Gerealiseerd in 2011




Share |