KOSTER-GEWEST

Stedelijk wonen en werken aan een gemeenschappelijk plein.

De Kosterlocatie maakt deel uit van Spoorzone Zuid in Bussum. Landlab heeft naast het ontwerp van de Kosterlocatie ook een visie gemaakt voor de inrichting van de gehele openbare ruimte van de Gewest- en Kosterlocatie.

Zowel de binnenhof als de 39 appartementen en 8 stadswoningen staan op een onderkelderde parkeergarage. Een lichtstraat in de parkeergarage is benut om bomen door het dak te laten groeien. De stadswoningen zijn twee onder een kap en liggen met de achterzijde aan een gemeenschappelijk en autovrij binnenplein. Als halfverharding ligt hier geel grindpave dat thuishoort in de Gooise traditie. Grote grijze plantenbakken scheiden particulier en openbaar gebied. De parkeerplaatsen bovengronds zijn tussen schanskorven langs de buitenrand gesitueerd. Een serre aan de spoorzijde vormt een buffer tegen het geluid van de spoorlijn.

De huizen en het nieuwe kantoor van het Gewest zijn ontworpen door LEVS architecten uit Amsterdam. De bouw van de Brinklaan met villa’s gelegen in grote tuinen is vanwege de recessie uitgesteld.

Opdrachtgever: Dudok Woningbouwvereniging | BK Bouw | Gemeente Bussum
In gebruik sinds 2010  




Share |