MAANDERZAND

Woon- en Zorgcentrum Maanderzand uit Ede vernieuwt. De oude gebouwen worden vervangen door nieuwe van TenBrasWestinga architecten en het omliggende landschap wordt door LANDLAB onder handen genomen.

Het landschap is vormgegeven als een heidelandschap dat in zijn vormentaal en materialisering de beide plandelen met elkaar verbind. De doorgaande weg en de grote parkeeropgave maken integraal onderdeel uit van dit landschap. Stevige hoogteverschillen camoufleren de parkeerplaatsen en brengen het landschap dicht bij bewoner en bezoeker; de paden blijven echter zoveel mogelijk op niveau voor een comfortabele rondwandeling. Achter de Cavaljéflat wordt een besloten tuin gemaakt speciaal voor dementerenden ouderen. Zij kunnen hier onbekommerd rondwandelen en genieten van de verschillende tuinsferen. 

Opdrachtgever: Woon- en Zorgcentrum Maanderzand



Share |