ARTIS WAND

Als onderdeel van de grootschalige vernieuwing van ARTIS wordt het Groote Museum gerestaureerd, als gebouw en als museum. Om de bouwplaats heen is een bijzondere afscheiding geplaats, vormgegeven door LANDLAB. Vanaf de Plantage Middenlaan lopen voetgangers langs de Flamingovijver achter een scherm met historische prenten, Chileense flamingo’s en kijkgaten het Artisplein op. Daar staat een ‘tuinmuur’ van beton-voeten met lattenwerk, geïnspireerd op de kozijnen van het Groote Museum. Een lattenwerk of ‘treillage’ wordt in de historische tuinarchitectuur gebruikt om architectonische elementen te verweven met het landschappelijke, vaak ook in de vorm van opt-art. Op het ARTIS-plein zijn flexibele modules geplaatst, om de bestrating op het nog zo nieuwe Artisplein niet aan te tasten en meteen lekker te kunnen zitten. De kleur is gekozen op basis van het palet van ARTIS, traditionele treillage-kleuren, en zorgt voor een oplichtend contrast aan de schaduwzijde van het plein.




Share |